Diner op 28 september 2017

Locatie:

De Hallen Studio’s

Hannie Dankbaarpassage 18
1053 RT Amsterdam

 

Als thema is er dit jaar gekozen: DUURZAAMHEID

Het belang van diversiteit en vrouwelijk talent aan de top van Nederlandse organisaties verbinden we jaarlijks aan een thema en dit jaar is gekozen voor het thema duurzaamheid.

Hierbij doelen we op duurzaamheid in de breedste zin van het woord – van het bestrijden van armoede en ongelijkheid tot het aanpakken en klimaatverandering of gezondheid – waarin sociale innovatie cruciaal is.

De jongere generatie vraagt om maatschappelijke relevante, duurzame groei voor hunzelf, voor de bedrijven waaraan zij zich verbinden en voor de wereld. Zij willen werken voor “purpose companies” en inspirerende leiders. Dat betekent dat de jury in haar keuze van de Topvrouw 2017 is gevraagd om naast de jaarlijks gehanteerde criteria – span of control/ functiezwaarte, behaalde resultaten, getoonde durf en ambitie, leiderschapsstijl en rolmodellen, het bevorderen van diversiteit – ook mee te wegen in hoeverre de Topvrouw van het jaar bijdraagt aan Duurzaamheid binnen en vanuit haar eigen organisatie.

Hiervoor is een inspirerend, verbindend en divers leiderschap nodig. De Topvrouw van het Jaar 2017 streeft een bepaald duurzaam doel na, zakelijk dan wel maatschappelijk, groot dan wel klein.

Het gaat om een andere manier van samenwerken en een bijdrage leveren aan de maatschappij en de grotere maatschappelijke thema’s. Topvrouwen die laten zien dat duurzame en winstgevende groei samengaan in een “win-win” agenda in plaats van “of- of”. Een gedachtegoed dat ook aansluit bij de nieuwe corporate governance code waarin lange termijn waardecreatie centraal staat.

Ook dit jaar is de Young Talent Award weer uit gereikt waarmee jong aanstormend vrouwelijk talent (max 31 jaar) een podium wordt geboden en gekoppeld aan de rolmodellen van nu.

Er zijn 250 vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, non-profitorganisaties en overheid uitgenodigd om in een feestelijke ambiance getuige te zijn van de uitreiking van de trofee aan de winnares van de verkiezing Topvrouw van het jaar en “Young Talent Award” 2017.

Programma:

18.00 Ontvangst

19.00 Welkom gasten door dagvoorzitter Caroline Princen (topvrouw van het jaar 2008)

19.05 Aanvang diner

19.30 Filmportret van finalisten van de verkiezing Topvrouw 2017 (deel 1)

19.45 Bekendmaking winnares Young Talent Award 2017: Disa Jironet Loewe

20.00 Hoofdgerecht diner

20.30 Filmportret van  finalisten van de verkiezing Topvrouw 2017 (deel 2)

20.35 Keynotespeaker : JESSE KLAVER – Fractievoorzitter GroenLinks

21.15 (walking) dessert

21.45 Filmportret van finalisten verkiezing Topvrouw 2017 (deel 3)

21.50 “Grande finale” met jonge talenten en topvrouwen

22.00 Bekendmaking Topvrouw 2017: Ingrid de Graaf