Nieuws

Topvrouw presenteert plan aan minister

Ingrid de Graaf, Topvrouw van het Jaar 2017 en directielid van Aegon, heeft het actieplan Financiële Zelfredzaamheid aangeboden aan minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Het actieplan benoemt drie speerpunten. Tijdig herkennen van schulden, laagdrempelige toegang tot financieel advies en beter inzicht in de financiële gevolgen van levensgebeurtenissen (zoals scheiding) moeten helpen om de fianciële zelfredzaamheid te vergroten van met name vrouwen.

De Graaf heeft contact gezocht met verschillende partners om het plan te kunnen schrijven. Het actieplan is het sluitstuk van het jaar waarin Ingrid de Graaf Topvrouw van het Jaar was.

Details en wie er mee heeft gewerkt aan het actieplan staan in het persbericht [13092018].


 

Finalisten Topvrouw van het Jaar 2018 zijn bekend

De jury van de verkiezing Topvrouw van het Jaar 2018 heeft op 23 juli de drie finalisten bekend gemaakt:

Annemieke den Otter, Chief Financial Officer bij Ordina

Margaret Versteden, Chief Commercial Officer bij Bol.com  

Eugenie van Wiechen, Algemeen Directeur bij FD Mediagroep

Lees hier het persbericht [23072018]


 

 

BAM Young Talent Award 2018
5 juli 2018

Onlangs kwamen 9 jonge vrouwelijke collega’s bij elkaar voor het dagvullende programma van de BAM Young Talent Award 2018. Aan het eind van de dag werden Liona Lim en Kim Kronenburg verkozen om als BAM-kandidaten begin september mee te doen aan de verkiezing van de Young Talent Award 2018. Deze landelijke prijs is ingesteld als aanmoedigingsprijs voor jong vrouwelijk talent met een leeftijd van maximaal 31 jaar en wordt uitgereikt tijdens de verkiezing van de Topvrouw van het jaar 2018.

Beide collega’s vinden het eervol om genomineerd te zijn en bijzonder om sámen het voorbereidingstraject van de Young Talent Award-verkiezing te volgen. Ze worden hierbij begeleidt door een BAM-coach die ze zelf hebben gekozen. Ellen Masselink begeleidt Kim en Jet de Boer begeleidt Liona. Beide coaches staan in de Cobouw Top 50 van meest invloedrijke bouwvrouwen.

‘Fijn dat mijn inzet wordt gezien’
‘Voor mij is de nominatie een groot compliment en een indicatie dat ik met de juiste dingen bezig ben,’ zegt Liona Lim. Ze ontving het nieuws tijdens haar vakantie en was volledig verrast. Vooral de reacties van collega’s vond ze ontzettend leuk. Liona is sinds april 2016 Specialist Operational Excellence op de afdeling Operationele Verbeteringen en houdt zich bezig met verbeterprocessen. Ze volgde in Delft de opleiding Construction Management and Engineering - deels civiele techniek en deels technische bestuurskunde - en deed haar afstudeerstage bij BAM in het Cost leadership-programma, de voorloper van Operational Excellence.

Voor Kim Kronenburg kwam de kandidatuur op een andere manier als een verrassing. Als Young Talent Manager en voorzitter van Young BAM houdt zij zich bezig met de ontwikkeling en binding van jong talent. Ze vindt het een mooi compliment dat ze nu zelf deze erkenning krijgt. Kim: ‘Het is heel belangrijk dat we de talenten zien van collega’s en hun de waardering geven die ze verdienen. Dat maakt onszelf én BAM sterker.’ Kim studeerde Bedrijfskunde en HRM in Rotterdam en begon bij BAM als Campus Recruiter. Het bestuur van Young BAM was het opstapje naar haar huidige functie.

In de spotlight
De sfeer in de groep genomineerden vonden Liona en Kim heel prettig. Er werd eerlijke feedback gegeven en de deelnemers waren oprecht blij voor elkaar. Hoogtepunt was voor beiden de ‘Spotlight Training’. ‘Het was heel intens’, zegt zowel Kim als Liona. ‘De trainer was een expressieve dame die ons ervan bewust maakte dat je een presentatie bouwt op meer dan de presentatie zelf, bijvoorbeeld ook op hoe je loopt, je stemgebruik en je houding ná de presentatie, wanneer de aandacht niet meer direct op jou gericht is.’ Confronterend, kernachtig en meteen bruikbaar, vinden ze.

De persoonlijke pitch was voor beiden nieuw en gaan ze de komende tijd nog vaker oefenen, want dit is onderdeel van de Assessment Day in september. De jury van de BAM Young Talent Award lette bij de pitch op hoe de thema’s ‘Onderscheidend vermogen’, ‘Samenwerken’ en ‘Innovatie’ terugkwamen.  

Uitgroeien tot volwassen event
Ellen Masselink, directeur Business Development BAM Bouw en Techniek, is een van de initiatiefnemers van de BAM Young Talent Award én jurylid van de editie van dit jaar. Deze dag is in het leven geroepen door Thessa Mensen, zelf ooit Topvrouw van het Jaar. Ellen voelt het als een mooi gebaar richting Thessa om de award vanaf nu standaard op de BAM-jaaragenda te houden: ‘Het is tijd om van de BAM Young Talent Award een volwassen event te maken.’

Om het open en krachtige karakter van de interne award te bevorderen, is dit jaar voor het eerst gekozen voor een groep van 9 genomineerden die zich met elkaar meten. De winnaars van de BAM-award krijgen hiermee - en met de koppeling aan een persoonlijke coach in het voorbereidingstraject - een sterkere uitgangspositie voor de landelijke verkiezing in september.

Ook de andere 7 genomineerden van de interne selectie worden gekoppeld aan een BAM-topvrouw uit de Cobouw-lijst. Zoals juryvoorzitter Mario Broos zei bij de bekendmaking van de BAM-prijswinnaars: ‘Twee dames worden namens BAM afgevaardigd naar de Young Talent Award, maar voor de jury staan hier louter winnaars!’ 

Verwachtingen
Liona en Kim zien het winnen van de BAM Young Talent Award 2018 als een mooie kans om te horen hoe het er in andere bedrijven aan toegaat en te leren van de ervaringen van andere BAM-topvrouwen. Op de vraag waarom het belangrijk is om vrouwen aan de top te hebben, hebben beiden een duidelijk antwoord: 'Vrouwen komen anders tot besluiten. Zo vullen mannen en vrouwen elkaar goed aan.' Ook wat hen betreft wordt de BAM Young Talent Award een jaarlijks terugkerend event. Met een groeiend aantal alumni en oud-genomineerden wordt de basis daarvoor ieder jaar steviger.

 


 

Bezoek aan Theatervoorstelling NEELIE in het DeLaMar Theater op 6 december 2017

Een gezelschap van 40 vrouwen, topvrouwen en jonge talenten is de theatervoorstelling NEELIE bezocht. Na afloop van de voorstelling was er voor de jonge talenten gelegenheid om met hoofdrolspeeltster Carine Crutzen in debat te gaan over haar rol.

Centraal stond de vraag: is Neelie Kroes ook nog een rolmodel voor deze generatie jonge dertigers?

foto NEELIE 6 december 2018.jpg

 


 

PERSBERICHT

 

Ingrid de Graaf, Directievoorzitter particulier/ Lid Directie Aegon Nederland,  benoemd tot Topvrouw van het jaar 201

Eindhoven, 28 september 2017 - Ingrid de Graaf, Directievoorzitter particulier/ Lid Directie Aegon Nederland is na een spannende eindstrijd benoemd tot Topvrouw van het jaar 2017. Zij ontving donderdagavond de bijbehorende prijs uit handen van juryvoorzitter Pamela Boumeester. De andere kanshebbers waren Petra van Hoeken, CRO / Lid Raad van bestuur Rabobank en Marjan Rintel, Directeur Operatie / Lid Raad van Bestuur Nederlandse Spoorwegen.

Tijdens een diner met ruim 250 gasten, vertegenwoordigers uit het Nederlandse bedrijfsleven, non-profit en overheid, werd niet alleen de Topvrouw van het jaar bekend gemaakt, maar ook de Young Talent award uitgereikt, een aanmoedigingsprijs voor jong vrouwelijk talent t/m 31 jaar.

 

Disa Jironet Loewe, Officier van Justitie in opleiding bij het Openbaar Ministerie heeft de Young Talent Award 2017 gewonnen. Zij ontving de bijbehorende trofee uit handen van juryvoorzitter Jet de Ranitz.

 

Sinds 2010 wordt deze award uitgereikt gekoppeld aan de Verkiezing Topvrouw van het jaar. De verkiezing van de Topvrouw van het jaar vindt dit jaar al voor de dertiende keer plaats.

 

De Stichting Topvrouw van het jaar wil met deze beide verkiezingen vrouwelijk talent de aandacht geven die het verdient. Het biedt succesvolle vrouwen een platform om zichtbaar te zijn en als rolmodel te kunnen fungeren voor andere jonge vrouwen.   

Het oordeel van de jury

De 5-koppige jury, onder voorzitterschap van Pamela Boumeester, had de lastige taak om de Topvrouw 2017 te benoemen. Voor de verkiezing Topvrouw van het Jaar waren tien topvrouwen genomineerd. Op basis van aangeleverde informatie waren Ingrid de Graaf, Petra van Hoeken en Marjan Rintel  gekozen tot finalisten. Zij moesten de jury in een persoonlijke presentatie overtuigen waarom zij de titel Topvrouw van het jaar 2017 het meest verdienden. Uiteindelijk is de keuze op Ingrid de Graaf gevallen.

 

Ingrid de Gaaf wordt in het juryrapport geprezen omdat het bij Ingrid uitdrukkelijk niet gaat over haar, maar over de betekenis  die haar rol in de directie heeft voor de samenleving. Daarin toont zij haar lef en dapperheid. Zij heeft de ambitie een brug te bouwen niet alleen tussen mannen en vrouwen, maar ook tussen diverse culturen en in de stellige overtuiging dat dit leidt tot betere resultaten en een betere duurzame wereld en daarmee de jury ervan heeft kunnen overtuigen dat zij als rolmodel een inspirerend voorbeeld kan zijn voor jonge vrouwen - en mannen -  en dan niet alleen in haar eigen organisatie, aldus Pamela Boumeester, juryvoorzitter.


Bevordering van diversiteit
Belangrijk criterium dit jaar voor de verkiezing is tevens in welke mate de finalisten zich niet alleen hebben ingezet om diversiteit te bevorderen maar ook wat zij bijdragen aan duurzaamheid in de eigen organisatie en daarbuiten.  Andere criteria waarop de jury lette waren onder andere de span of control, de zwaarte van de functie met de behaalde resultaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finalisten Topvrouw van het Jaar zijn bekend

De jury van de verkiezing Topvrouw van het jaar 2017 heeft op 27 juli de drie finalisten bekend gemaakt:

Ingrid de Graaf, Directievoorzitter particulier/ Lid Directie Aegon Nederland 

Petra van Hoeken, CRO / Lid Raad van bestuur Rabobank  

Marjan Rintel, Directeur Operatie / Lid Raad van Bestuur Nederlandse Spoorwegen

 

Lees hier het persbericht

 


 

Topvrouw Ingrid Thijssen interviewt juryvoorzitter Gerrit Zalm


 

Presentatie genomineerden Young Talent Award 2016

Tijdens het diner op 29 september 2016 bracht singer/songwriter Joost Dobbe een ode aan de Young Talens van 2016:

 


Ingrid Thijssen Topvrouw 2016

Compilatie van de verkiezingsavond.